Multi-Contact MC42

Multi-Contact Konektor Namenjen je za upotrebu kod solarnih sistema.

Set konektora MC4 dolazi sa muškim i ženskim kućištem, i metalnim kontaktom za stezanje. Namenjen je za upotrebu kod solarnih sistema, tj. spajanje solarnih panela međusobno i za povezivanje stringa sa invertorom. Za ove konektore potreban je MC4 alat za presovanje kako bi se zadovoljili UL standardi i prošao pregled. Priključna sigurnosna bravica osigurava priključak PV-utikača i može se otključati samo pomoću alata.

CENA 300 rsd/kom, 600 RSD/par VEĆA KOLIČINA - KONTAKT

Kategorija: Kontakt za solarni kabal

Proizvođač: Multi-Contact (Stäubli Group, Švajcarska)

MCGroup2 LOGO

Za dodatne informacije preuzmite brošuru

Dozvoljena veličinu kabla – od 4 mm do 10 mm ili preseka žice od 4mm2 do 6mm2.
Dozvoljena maksimalna struja – 30A.

MC4 za kablove kod solarnih panela.

Kvalitetno kabliranje je jedan od glavnih faktora za efikasan rad fotonaponskog sistema. Kablovi mogu smanjiti gubitke energije duž kablovskih trasa i osigurati dug i siguran rad postrojenja dok sami kontakti mogu biti usko grlo strujnog protoka i da izazovi dodatno zagrevanje. Zato je bitno ostvariti kvalitetan spoj, a potom, taj spoj mora biti dobro izolovan i zaštićen od klimatskih faktora.

Mc4 konektor, pravilo povezivanja

Preporučujemo kupovinu dva alata MC4 za zatezanje ovih konektora. Oni nisu neophodni, ali to znatno olakšava montažu i ne rizikuje se oštećenje konektora kleštima.

Sigurnosna napomena:

Utični konektori koje MC ne pravi, ali mogu da se spoje sa MC elementima, često ih proizvođači opisuju i kao „MC kompatibilne“, ne odgovaraju zahtevima za sigurnu električnu vezu sa dugotrajnom stabilnošću, zato iz bezbednosnih razloga ne smeju se priključiti zajedno sa MC elementima.