Huawai Solar

Solarni invertori Huawai

 

Kompaniju HUAWEI mnogi vezuju za telekomunikacije, mobilne uređaje, generalno za elektroniku malih snaga. Zato ćemo reći par reči o proizvodima koji su široj javnosti manje poznati a to su uređaji za solarne elektrane, tj. solarni paneli i invertori ovog proizvođača. I jedne i druge proizvode visoko cene na svetskom tržištu.

Osnovan je 1987. godine, i postao vodeća globalna informaciono – komunikaciona tehnološki savremena kompanija. Danas ima skoro 194,000 zaposlenih i posluje u više od 170 zemalja i regiona, opslužujući više od tri milijarde ljudi širom sveta. Kao jedna od 500 najvećih svetskih kompanija (rangirana na 72. mestu), Huawei inovativno integriše digitalnu informacionu tehnologiju, internet tehnologiju i PV tehnologiju.

Godinama, 2015., 2016. i 2017., Huawei je bio kompanija koja je najviše isporučila solarnih invertora na svetu (izveštaj „GTM research“ za 2018. godinu).

 

HUAWEI invertori za solarne elektrane

Huawei invertori na terenu.

Sa poznatim prisustvom na solarnim tržištima širom sveta, pruža nove tipove pretvarača sa tehnologijom pametnog upravljanja za stvaranje potpuno digitalizovanog pametnog PV rešenja – FusionSolar.

FusionSolar je pametan, siguran i pouzdan, čineći invertore Huawei preferiranim izborom za investitore.

Pored invertora, tu je i njihova serija solarnih panela.

 

FusionHome pametni PV optimizatori mogu maksimalno iskoristiti prostor na najsloženijim krovovima, omogućavajući instaliranje modula u područjima sklonim senkama i u različitim smerovima, što dovodi do povećanja prinosa energije za 5% – 30%. „Undervriters Laboratories (UL)“, globalni lider u ispitivanju i sertifikaciji bezbednosti proizvoda, izdao je: UL 1741, UL 1699B, UL 62109-1, UL 1741SA, UL 1741. Zato se njihovi proizvodi dosta prodaju u SAD, Evropi, Kini, Indiji, Saudijskoj Arabiji, širom razvijenog sveta. Tako je na primer Huawei isporučio string invertore za solarnu elektranu kompaniji „GCL Solar Energy“ od 83MW u Wilson-u, Severna Karolina, USA, i to u vreme kada su centralni invertori bili glavno rešenje velikih fotovoltik farmi.

 

Jedni su od prvih koji su videli da je bolje instalirati više string invertora nego li imati jedan centralni. Uspon procenta upotrebe takvih invertora je krenuo 2015. godine, da bi danas uglavnom elektrane bile na ovom principu realizovane.

Potvrda kvaliteta jesu mnogobrojne nagrade koje su njihovi invertori dobili: Intersolar Award 2019. (Minhen, Nemačka) za stambeno-komercialne invertore, 2017. nagrada „Global Leading RES“ za projekte koje su realizovali na jako inovativni način.

 

Njihovo rešenje „FusionHome Smart Energi Solution“ dizajnirano je da pojednostavi projektovanje i instaliranja po principu „Sve u jednom“. Ono uključuje povezivanje solarnih panela, invertora pa čak i baterija. Platforma FusionHome je povezana sa integrisanim strujomerom (RGM) preko komunikacije WiFi i 4G LTE. Integrisani interfejs za skladištenje baterija spojen na jednosmernu struju omogućava lak pristup i fleksibilnost dodavanja baterija u bilo kom trenutku.

Na polju solarnih sistema Huawei ima lidersku poziciju, posebno na tržištu solarnih invertora. Treba ovo imati u vidu prilikom planiranja fotonaponskog postrojenja!

 

Saznajte više o proizvođačima
zašto smo baš njih izabrali i zašto su vodeći u svetu u ovoj oblasti