Victron Energy

Victron energy – svetsko ime u off-grid sistemima

 

Globalni lider u opremi za konverziju električne energije, osnovan 1975. godine,  u Holandiji.

Victron energy je svetsko ime u off-grid sistemima bilo kog tipa. Postao je poznat širom sveta po proizvodnji pouzdanih invertora za sisteme van mreže i solarnih regulatora. Njihovi proizvodi su zastupljeni u automobilima, kamionima, plovilima, kamp prikolicama. Victron je jedan od retkih proizvođača koji zadovoljava visok kvalitet i visoke standarde. Ovim je stekao ugled koji se poštuje širom sveta.

Njihov početak vezan je za električnu opremu namenjenu nautici i brodovima. Kod solarnih  elektrana prepoznatljiv je njihov proizvod invertor Victron BlueSolar.

Victron BlueSolar je kontrolor punjenja koji omogućava automatsko prepoznavanje napona baterije i inteligentno upravljanje baterijom smanjenjem opterećenja. Victron MPPT su jedinstveni jer imaju ugrađeno ograničenje solarne energije, što osigurava da izlazna snaga sistema nikada neće premašiti maksimalnu snagu kontrolera.

Njihova serija inverter/punjač za baterije veće snage

MultiPlus i Quattro

zajedno sa nizom pametnih uređaja za upravljanje energijom, pokazala se kao odličan izbor za vikend naselja, splavove, itd.

Ovi invertori su dizajnirani za instalacije van mreže.

Victron Energy nudi najširi izbor solarnih proizvoda, od malih solarnih kontrolera do velikih 15kVA mrežnih invertera/punjača. Od aplikacija za praćenje rada baterija do udaljenih sistema za napajanje van mreže naizmenične ili jednosmerne struje.

Glavni proizvodi su: Pretvarači baterija, invertor/punjači, mrežni interaktivni pretvarač/punjači, punjači baterija, kontroleri solarnog punjenja (PVM & MPPT), monitori baterija, daljinski upravljači /sistemski monitori, baterije – olovne i litijum-jonske. 

 

Da sumiramo, jedna od stvari koja ih izdvaja od drugih je to što neprestano razvijaju nove inovativne proizvode i ažuriraju postojeći hardver i softver. Kako su se inverter i tehnologija za pretvaranje energije značajno poboljšali poslednjih godina, tako se i njihov asortiman takođe poboljšao. Svaka  preporuka za pouzdan rad svakog nezavisnog off grid solarnog sistema.

Saznajte više o proizvođačima
zašto smo baš njih izabrali i zašto su vodeći u svetu u ovoj oblasti