Sungrow Power

Kompanija Sungrow Power Supply Co., Ltd

 

Sungrow je vodeći svetski proizvođač solarnih i vetro invertora. Ovaj kineski proizvodjač pretvarača (svih snaga i tipova) rangiran je u sam vrh po kvalitetu i pouzdanom poslovanju. Više od 20 godina Sungrow predvodi u inovacijama u industriji fotonaponskih invertera sa fokusom na istraživanje i razvoj istih. Predstavljaju vrhunski i najpouzdaniji izbor u solarnoj industriji koja je u ekspaniziji. Danas je to najveći snabdevač string i centralih invertora u Americi.

Osnovan 1997. godine od strane univerzitetskog profesora Cao Renxian, i nakon dve i po decenije postao lider u istraživanju i razvoju solarne energije. Poseduje međunarodno priznata rešenja za plutajuća PV postrojenja, dok njihovi proizvodi se prodaju i ugradjuju u energetske instalacije u preko 150 zemalja. Po Bloombergu spada u najpouzdaniji inverterski brend sa preko 182 GW instaliranih širom sveta od juna 2021. god.  

Sungrow solarni invertor

Danas broji preko 2100 zaposlenih, sa fabrikama u Kini i Indiji. Sungrow poseduje sopstveni centar za testiranje koji su odobrili UL, CSA, TUV Rheinland i TUV SUD. 2019. pokrenuo najveću svetsku fabriku invertora tako da je godišnji proizvodni kapacitet 90 GW, uključujući 10 GV indijske fabrike. Tako je postane globalni lider u tehnologiji konverzije čiste energije, njihovi solarni invertori se prodaju širom sveta poput Nemačke, Italije, Australije, SAD, Japan, Indija, itd. Na primer, u Australiji se preporučuje zajedno sa Fronius invertorima kao idelano rešenje za solarne elektrane, stim što je cena na Sungrow pretvarača daleko povoljnija, čak je i efikasnost veća.

Kompanija je redovno osvaja priznanja za „Glavni novi nacionalni proizvodi“, „China famous trademark“, 30 najboljih kineskih novih energetskih preduzeća, 100 najboljih novih energetskih preduzeća na globalnom nivou, nacionalna preduzeća „koja poštuju ugovore i kojima se veruje“ i najbolji je poslodavac u Aziji. U njihovim razvojnim centrima rade se postdoktorska istraživanja, uz postojanja nacionalne demonstracione baze za visoke tehnologije.

sungrow DC integrisan prekidač

SUNGROW invertori spadaju u grupu 5 najboljih na svetu! Pretvarači su jednostavni, fleksibilni i robusni sa integrisanim WiFi (omogućavaju lako nadgledanje solarnog sistema), DC osiguračima i DC prekidačima (smanjuju se troškovi oko dodatnog instaliranja zaštitinih osiguračih kutija na DC strani mreže), male potrošnje u noćnom režimu rada. Uređaji su kompatibilni sa IP66 i C5 zaštitom od korozije, što je izvanredno za sprečavanje bilo kakvog fizičkog oštećenja. IP66 zaštita od spoljnjih uticaja je retkost kod invertora, uglavnom je IP65. Ima besprekoran kvalitet i dizajn čak do tačke u kojoj nadmašuju pretvarače poput SMA!

 

Kao podrška  krajnjim kupcima razvili su aplikaciju za nadzor kompatibilnom sa iSolarCloud koji može vršiti analizu solarne elektrane u realnom vremenu: Omogućuje pokretanje potpune dijagnostike praćenja apsorpcije energije, vlastitu potrošnju, pojedinačnog praćenja nivoa stringova.

Inače, svi invertori su novije generacije sa preko 98% efikasnosti sa tendencijom ka 99%, što konkurenciju baca na kolena. Tu ćemo dodati i novu funkciju kod pretvarača a to je paralelno povezivanje stringova, tj. kombinovana veza serijska-paralelna.

Da se SUNGROW visoko kotira u Evropi govori podatak da će njihovi invertori biti instalirani u najvećoj farmi baterija u Evropi u projektu 100MW/100MWh.

Prema dosada rečenom, SUNGROW je kompanija čiji proizvodi ulivaju veliku sigurnost, jako pogodnih za ozbiljne investicione poduhvate. Sa druge strane su cenovno povoljniji od konkurencije te se time dodatno mogu pohvaliti, uz dodatno smanjenje vremena povraćaja uloženih sredstava. To je odlično !

Saznajte više o proizvođačima
zašto smo baš njih izabrali i zašto su vodeći u svetu u ovoj oblasti