Multi Contact

MC 4

U svetu solarne energije postoji mnogo proizvoda, i svaki od njih je standardizovan po nekom pravilu koje je propisala neka svetska laboratorija. Međutim, konektori kojim se povezuju kablovi sa solarnim panelima su imali malo drugačiji razvoj. Danas se uglavnom pominju MC3 i MC4 konektori, oznaka koja je usvojena širom sveta alii za koje se krije jedna kompanija. Radi se o brendu firme Multi-Contact koji je postao standard za svaki solarni panel. Između ostalog, Multi Contact pravi mnogo više vrsta konektora, ali upravo su MC4 oni koji se koriste u svetu obnovljive zelene energije .

Kompanija je osnovana u Švajcarskoj 1962. godine, i deo je Stäubli Grupe od 2002. godine. Sa radnom snagom od preko 4.500 zaposlenih širom sveta, Multi Contact ima prisustvo u 25 zemalja I agenata u preko 50 zemalja širom sveta.

 

1962. godine inženjer elektrotehnike Rudolf Neidecker osnovao je kompaniju Multi-Contact u Allschvilu u Švajcarskoj. Specijalizovao se za kontaktnu tehnologiju i električne konektore. Krajem 70-ih, proširio se na međunarodnom nivou. Njegovu uspešnu kompaniju 2002. godine kupila je Stäubli Grupe. Mnogi proizvodi grupe i danas koriste robnu marku MC. Stäubli je tržišni lider u tehnologiji električnih veza sa više od 20 godina iskustva u PV sistemima. Od 2017. godine međunarodno aktivan švajcarski proizvođač konektora Multi-Contact AG trguje kao Staubli Electrical Connectors AG.

 

Danas Staubli nudi tehnološki napredna rešenja za električne veze za automobilsku, železničku, čeličnu, farmaceutsku i hemijsku industriju, vazduhoplovstvo, prenos i distribuciju energije, nuklearnu industriju, elektroniku, plastiku, moto sport, alternativne energije, ispitivanje i merenje i za mnoga druga tržišta.

Njihova paleta električnih konektora dizajnirana je za ozbiljne zahteve u industrijskim okruženjima sertifikovana ISO 9001 standardom. Odlikuju se najmanjim otporom na kontakt, istovremeno nudeći izuzetno visoku gustinu struje. Preko više od 20 godina iskustva u povezivanju bilo koje vrste PV sistema uz garancije na ispravan rad sa MC4 konektorima tokom njihovog radnog veka (> 25 godina).

Na žalost, mnogo je plagijata na tržištu, te o tome treba voditi računa kada se kupuju.

 

Saznajte više o proizvođačima
zašto smo baš njih izabrali i zašto su vodeći u svetu u ovoj oblasti